Å komme seg bort fra arbeidet

get awayAv og til kan det være befriende å komme seg bort fra arbeidet. Man sliter med å finne løsningene, tankene svirrer, og kaffen er kald. Den innestengte lukten gjør at man kan føle seg uvel.

Dette kan endres på ved å komme seg ut i frisk luft, mens datamaskinen ordner avtalene selv. For med ny teknologi kan maskinen selv gjøre den viktige kommunikasjonen, enten det er med kunder eller oppdragsgivere. Sette seg på sykkelen og la håret flagre i den milde vår brisen, i mens tankene får fred. Ingenting er som å komme seg bort en stund. Sykle et godt stykke, kjenn at varmen nesten går over til svette. Da kan man finne seg en fortauskafé eller konditor, og bestille de deiligste bakverk.

Tankene er fortsatt i spinn, men ikke på arbeidsoppgaver og mas fra sjefen. De bølger seg over et landskap i Toscana, eller et fjell i Nepal. Vinden blåser orkan, det er livsnødvendig å finne ly og grave seg ned. Det er alt for lite oksygen her oppe og det kommer til å ta liv, dersom de ikke kommer seg i ly av vinden.

Vil De se menyen

Brått kommer man seg til seg selv igjen, den unge piken med fletter og opp-kneppet bluse, står der med et stort smil: “Ønsker De noe til kaffen”? “Takk, ja det kunne smake med en av de bollene der”, var et passelig svar.

Endelig var arbeidspresset løftet av skuldrene, vel vitende om at det nye systemet som nå ville bli implementert, kom til å forandre hverdagen, både for arbeiderne og administrasjonen. For det er ingenting som det å spare penger. Vel, det er greit å spare tid også, for da kan man heller gjøre det man aller helst vil gjøre. Nemlig la tankene fly av gårde til nye oppdagelser langt bortenfor arbeidsmiljølover, avtaler, møter og konferanser.