Alt blir trådløst

Everything is wirelessDet er en tendens i dagens samfunn, at det meste har blitt digitalisert. Telefoner, klokker, biler, hus og hytter, har alle digitale oppbygninger. -Og etterhvert er alle knyttet opp mot hverandre. Det betyr at man trenger mindre kapasitet for å kunne overføre informasjon, enn det man trengte før i tiden. Det fører også til at man bør være koblet opp, ellers så er det mange hverdagslige ting som plutselig blir mye mer komplisert. Betaling av regninger foregår i all hovedsak via en nettbank.

Skal man betale bomavgifter eller piggdekkgebyr, bør man ha en mobil som man kan laste ned appen på eller betale via SMS. Alle signalene farer med lysets hastighet rundt om kring hele tiden. Selv radioen har blitt digital. Satellitter farer rundt og rundt og skaper forbindelser mellom dem og apparater verden over.

Den altoppslukende teknologien tar grep

Det er som et monster som brer sine vinger rundt kloden, og stadig rekker lengre og lengre rundt ekvator. Snart vil hele verden være oppslukt av den digitale påvirkningen. Men teknologien er ikke et monster, men heller en hjelpende hånd, som kan bidra i alle fasetter av dagen. Hjelpende hånd som tiltak bokstavelig talt i helsesektoren, med sine forenklende løsninger og roboter, desentraliserte metoder for å knytte mennesker sammen på, forenkle papirarbeid i næringslivet, og ved å sende små signaler, impulser ut i lufta, kan man styre dem til hvorhen det måtte være.

Om ikke lang tid vil man kunne overføre store dokumenter og pengebeløp direkte og trådløst via plattformer for slike overføringer av informasjon. Sikkerheten vil ligge i et altomfattende system hvor betaling er gratis og alle har den samme informasjonen. Men like sikkert som at sola står opp i øst, vil det finnes mennesker som ønsker å utfordre de demokratiske normene og prøve å overvinne systemet. Da er det godt man kan sette seg godt tilbake, sette på et par virtuelle briller, og fare av sted til en fredfull strand langt, langt borte.